Lucrari executate PDF Imprimare E-mail
 • Lucrari de restaurare a Bisericii de lemn "Intrarea Maicii Domnului in Biserica" din sat Stana, jud. Satu Mare, construita la mijlocul sec. XVIII. Renovata in 1820 cand a suferit transformari structurale prin adaugarea pridvorului. In anul 1950 a fost inlocuita invelitoarea de sita din lemn, cu tabla.
 • Reabilitarea monumentului Turnul Pompierilor din Satu Mare, jud. Satu Mare - 2005
  Construit in anii 1903-1904, turnul are o inaltime totala de 45 m.
 • Lucrari de restaurare fatade la imobilele din Piata Mare, mun. Sibiu, jud Sibiu. 2006. Imobilele nr.6, nr.7 (Casa Generalului), nr.8 (Casa Hecht), nr.9, nr.10 (Casa Haller), Palatul Bruckenthal, Piata Huet imobilul nr.3.
 • Lucrari de restaurare a Palatului Episcopal Romano-Catolic din Satu Mare, jud. Satu Mare 2007-2008. Reabilitare fatade la imobile - Palatul Episcopal Romano-Catolic, cladire monument de arhitectura, cod SM II mA 05201. Reparatii la fatade prin zugraveli exterioare, vopsitorii la ferestre, refacerea portii si gardului imprejmuitor.
 • Lucrari de restaurare a Bisericii de lemn "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril" din loc. Corund, jud. Satu Mare, 1998 - 1999.
  Construita in anul 1723 pe locul numit "Paraul Fagului", in anul 1896 in timpul unei furtuni, turnul a fost traznit si a ars, fiind acoperit cu tabla in acelasi an. Pictura este in ulei si dateaza din 1798. Este cea mai frumoasa biserica de lemn din judetul Satu Mare, impresionand prin proportiile arhitecturale, decoratiile sculpturale din exterior si pictura interioara. Biserica se afla pe noua lista a monumentelor istorice sub codul LMI: SM-II-m-B-05303.
 • Refunctionalizarea Incintei I a Zonei Urbane "Dealul Cetatii" Monument al Culturii si Istoric cu valoare turistica ridicata, din municipiul Deva. Refunctionalizarea incintei I - Cetatea de Sus. Interventii de prima necesitate.
  Partea I - Amenajari si dotari provizorii propuse pentru circuitul turistic de vizitare si unele masuri pentru siguranta persoanelor (Scara si pasarela de acces turisti spre incinta I).
  Lucrari de reabilitare a zonei urbane "Dealul Cetatii" - monument al culturii si istoric cu valoare turistica ridicata din municipiul Deva, jud. Hunedoara.
  - refunctionalizarea incintei 1
  - Cetatea de Sus - faza I - interventii de prima necesitate. 2007-2008
 • Lucrari de restaurare la acoperisul Bisericii "Adormirea Maicii Domnului" din comuna Vad, jud. Cluj. Traditia spune ca in timpul lui Stefan cel Mare aici se construieste biserica de zid, in stil moldovenesc, ce va deveni sediul unei episcopii cu arhierei hirotoniti la Suceava, deci dependenti direct de Mitropolia Moldovei. Istoricii dateaza biserica in ultimii ani de domnie a lui Stefan cel Mare si Sfant, perioada in care acesta ar fi intemeiat si alte biserici in Transilvania. Biserica prezinta unele caracteristici ale planului moldovenesc si este compusa din: pronaos, naos cu abside laterale semicirculare si cor poligonal. Spre sfarsitul sec. XVIII, bisericii i se adauga un pridvor deschis peste care se inalta turnul cu clopotnita din lemn. Fatadele bisericii sunt simple, tencuite si zugravite, fara cornisa, cu soclu de piatra si ferestre cu profile de piatra flamboiante.
  Datorita gradului avansat de degradare a acoperisului, lucrarile de restaurare au constat in schimbarea intregii invelitori din sita atat la turn cat si la nava, restaurarea elementelor componente ale sarpantei din lemn, refacerea instalatiei de paratraznet si a prizei de impamantare, restaurarea interiorului bisericii si sistematizare verticala. Lucrarile au fost executate de catre SC EURAS SRL SATU MARE, in perioada noiembrie 2000 – septembrie 2002.
 • Lucrari de restaurare a Cladirii monument istoric, "Casa breslei cizmarilor", cod SM II mA 05223, apartinand SC Interra SA din mun. Satu Mare, jud. Satu Mare - in anul 2007.
  Lucrari pentru refunctionalizarea subsolului si aripa vestica cu refatadizarea imobilului din piata Libertatii nr. 18. Cladirea a fost executata in jurul anului 1900, are forma de "U" in plan cu o curte interioara si este realizata pe structura din zidarie de caramida portanta. Regimul de inaltime a cladirii este: subsol partial, parter si etaj.
 • Restaurare si reabilitare fatada la Scoala cu clasele I-VIII "Grigore Moisil" din mun. Satu Mare, jud. Satu Mare. Monument de arhitectura SM II a B 05123 si in zona de ansamblu de arhitectura str. M. Viteazu cod SM I a B 05235 - 2008.
 • Manastirea Voronet, oras Gura Humorului, jud. Suceava
  a. Restaurare acoperis Biserica Sf. Mare Mucenic Gheorghe (1488) Monument UNESCO - 2003
  b. Sistematizare verticala: alei, trotuare si rigole, 2004 - 2006. Prin solutia de sistematizare verticala s-a urmarit o asezare cat mai rationala pe terenul existent, asigurandu-se indepartarea apelor de la constructie catre terenul natural sau catre casiuri.
  c. Refacere chilii pe latura sud-vest, 2004 - prezent
  Manastirea Voronet constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Stefan cel Mare. Biserica a fost ridicata in anul 1488 in numai patru luni si jumatate. Biserica face parte dintre putinele monumente de arhitectura religioasa din nordul Moldovei care-si pastreaza in mare masura forma initiala. Pictura interioara a bisericii dateaza in cea mai mare parte din timpul lui Stefan cel Mare. Pictura exterioara a Voronetului, datand din timpul domniei lui Petru Rares, este realizata la un inalt nivel artistic, fiind socotita drept cel mai reusit ansamblu al artei feudale moldovenesti.
 • Reparatii capitale la cladirea Teatrului de Stat Oradea
  a. Lucrari de restaurare fatade
  b. Lucrari de reparatii si restaurari interioare
  Cladirea Teatrului de Stat Oradea este o cladire monument istoric datand din anii 1899-1900 si se ragaseste in lista monumentelor istorice 2004, cod LMI 2004 BH-II-m-A-05BH-01048. Cladirea a fost executata in 15 luni. Stilul cladirii este eclectic cu elemente neoclasice in exterior si cu decoratii baroce in interior.
  Sculpturile alegorice de pe fatade si decoratiile interioare au fost executate de sculptorul oradean Peller Ferenc.
  Proiectul a fost intocmit de renumita firma de arhitecura Fellner si Helmer din Viena, respectiv de arhitectul Helmer Hermann.
 • Baia Comunala - Satu Mare
  Complex de educaţie ecologică şi monitorizare a calităţii aerului în context transfrontalier.
  Reabilitarea băii comunale din Grădina Romei în municipiul Satu Mare.
  Prin lucrarile efectuate s-a urmarit reabilitarea şi refuncţionalizarea construcţiei existente din anul 1901, cu destinaţia de baie comunală, care a fost nefuncţională de mai mulţi ani.
  Aici sunt desfăşurate activităţi de educaţie, didactice, specifice ştiinţei ecologice şi activităţi de laborator pentru monitorizarea calităţii aerului.
 • Biserica de lemn din Staţiunea Covasna
  Biserica ortodoxă din staţiunea Covasna cu hramul "Izvorul Tămăduirii", a fost construită din lemn, in stilul bisericilor maramureşene, răspunzând in acest mod şi necesităţii de incadrare in aspectul peisagistic al zonei Hotelului Montana, hotel lânga care se află de asemenea tabăra de sculptură in aer liber, cu opere de artă sculptate in lemn şi piatră. Piatra de temelie a fost pusă pe data de 12 noiembrie 2006, iar lucrările au fost incheiate in aprilie 2008.